Wat leuk dat je interesse heb in een konijntje van mijn stalletje. Hier kan je informatie vinden over het reserveren/adopteren van een minilop.

Tussen de 4 a 6 weken oud zal het geslacht bepaald worden. Het geslacht is onder voorbehoud totdat de baby's 6 weken oud zijn. Er wordt geen garantie gegeven over een bepaald gewicht van een konijntje, stand van de oren, lengte van de vacht of dat een konijntje fokgeschikt zal zijn in de toekomst. Wij hebben het hier immers over diertjes, en niet over een IPhone die je aankoopt. 

Voor een reservering wordt er een aanbetaling gevraagd, dit om teleurstelling tussen beide partijen te voorkomen. Dit bedraagt de helft van de kosten voor een konijntje, dat over te maken is op een aangegeven rekening nr of per tikkie/PayPal. De aanbetaling dient binnen 24 uur betaald te worden binnen Nederland en 3 dagen vanuit het buitenland.

De kosten voor een minilop liggen tussen de 65 en 120 euro exclusief een inenting voor een knuffelhuisje. Voor fokkers is de prijs van een konijntje op te vragen. Een nieuw geboren konijn mag hier mits volledig gezond het nest verlaten met 8 a 10 weken. Kom je het konijntje niet ophalen op de afgesproken tijd en/of datum dan behouden wij het recht de aanbetaling te behouden en het konijntje weer vrij te geven voor adoptie. (er zijn uitzonderingen natuurlijk). Mocht het voorkomen dat onverwachts de gezondheid niet goed zal zijn van het konijntje, dan zal deze niet verhuizen, en zal de aanbetaling terug worden overgemaakt. Ook wanneer IK een reservering annuleer.

De konijntjes kunnen ingeënt worden tegen RHD 1 + 2 en myxomatose voor 1 jaar werkzaam, met het entstof Nobivac Myxo-RHD Plus. Dat  zal dan gebeuren bij onze plaatselijke dierenarts (dierenziekenhuis Assen) die de konijntjes ook voorzien van een gezondheidscheck en entingsboekje. Deze kosten dien je vooraf te betalen en zijn €40,00 per konijntje, dit is inclusief consult. Mits je wenst dat je eigen dierenarts je konijntje zal enten. 

Het moment is daar!! Je komt je nieuwe knuffel halen, vergeet dan vooral niet zelf een vervoersmandje mee te nemen. Dan zorgen wij ervoor dat het overgangsvoer klaar staat, de bunnybag vol leuks en lekkers, evt entingsboekje, en een overvloed aan informatie. Fokkers krijgen een afstammingsbewijs mee, om rekening te kunnen houden met de kleuren achter het konijntje. Mijn konijnen verhuizen niet in kartonnen dozen of in de hand.  Er zijn geen uitzonderingen!!!

Alle konijntjes verhuizen gezond en op gewicht, dit wordt ook nagelopen met de nieuwe baasjes bij het ophalen. Mocht er voor gekozen worden om een dierentransport het konijntje te laten vervoeren. Dan zullen zij samen met mij de gezondheidcheck doorlopen en draag je de goedkeuring aan hun over. Stal Cinta Saya is niet aansprakelijk voor schade aan mensen/dieren en/of materiaal en/of medische kosten die voortvloeien na het ophalen of tijdens een koppeling van een konijntje, stilvallen van een konijn na thuiskomst, overlijden, ziek worden of een medische ingreep bij de dierenarts.

Garantie tot 6 maanden

Mocht er onverwachts toch sprake zijn van een erfelijke aandoening dan worden wij graag ingelicht, zodat wij samen tot een compromis kunnen komen. (Evt vergoeding adoptie kosten exclusief enten)

‚ÄčIn zo'n geval dient een dierenarts gespecialiseerd in konijnen een verklaring mee te geven als bewijs dat er ook daadwerkelijk sprake is van een erfelijke aandoening (kosten van een dierenarts worden niet vergoed).

Wij zijn niet verantwoordelijk voor ziektes waar wij geen oorzaak van kunnen zijn.

Denk aan gasbuik, verstopping, EC, snotneusje, overlijden door rdh1/2 myxomatose, onkunde enz.....

Als je opzoek gaat naar een nieuw huisje voor een konijntje, dan ben je verplicht dit eerst bij mij aan te geven. Mocht er plek zijn, dan kan het konijntje evt terug verhuizen naar mijn stalletje. Mocht dat niet het geval zijn, dan help ik graag mee een passende plek te zoeken. 

Bij het reserveren van een konijntje, stem je in met alle voorwaarden.

  • When you buy a bunny from us, you accept our terms and conditions, which are as follow:

  • We have a pre-emptive right, which means you have to tell us first if you want to sell your bunny from us.

  •  If we can not offer a home to the bunny, you can sell it mostly to pethome or breeder but only a reliable breeder which I then approve. (not in Holland).

  • When you buy a minilop from my stable, it is not allowed to sell my bunnies or my lines back to breeders or for pethome back to Holland.

  • These conditions apply to breeders and pethomes in the Netherlands and abroad.

  • The other conditions can be translated with google translate.