Wat leuk dat je interesse heb in een konijntje van mijn stalletje. Hier kan je informatie vinden over het reserveren/adopteren van een minilop.

Tussen de 4 a 6 weken oud zal het geslacht bepaald worden. Er wordt geen garantie gegeven over een bepaald gewicht van een konijntje, stand van de oren, lengte van de vacht of dat een konijntje fokgeschikt zal zijn in de toekomst. Wij hebben het hier immers over diertjes, niet over een IPhone die je aankoopt. 

Voor een reservering wordt er een aanbetaling gevraagd, dit om teleurstelling tussen beide partijen te voorkomen. De aanbetaling dient binnen 24 uur betaald te worden binnen Nederland en 3 dagen vanuit het buitenland. Let op, een konijntje is alleen gereserveerd na het ontvangen van de aanbetaling. Bij een annulering behouden wij het recht de aanbetaling te behouden.

De kosten voor een minilop liggen tussen de 65 en 150 euro exclusief een inenting voor een knuffelhuisje. Voor fokkers is de prijs van een konijntje op te vragen. Een nieuw geboren konijn mag hier mits volledig gezond het nest verlaten met 8 a 10 weken oud. Kom je het konijntje niet ophalen op de afgesproken tijd en/of datum dan behouden wij het recht de aanbetaling te behouden en het konijntje weer vrij te geven voor adoptie (er zijn uitzonderingen natuurlijk). Mocht het voorkomen dat onverwachts de gezondheid niet goed zal zijn van het konijntje, dan zal deze niet verhuizen, en zal de aanbetaling terug worden overgemaakt. Het is niet mogelijk een konijntje te ruilen. 

LET OP!! Konijntjes die hier als knuffelkonijntje verhuizen mogen niet ingezet worden voor een nestje. 

 

De konijntjes kunnen ingeënt worden tegen RHD 1 + 2 en myxomatose voor 1 jaar werkzaam, met het entstof Nobivac Myxo-RHD Plus. Dat  zal dan gebeuren bij onze plaatselijke dierenarts (dierenziekenhuis Assen) die de konijntjes ook voorzien van een gezondheidscheck en officieel entingsboekje. De kosten zijn €40,00 per konijntje inclusief consult. 

Het moment is daar!! Je komt je nieuwe knuffel halen, vergeet dan vooral niet zelf een vervoersmandje mee te nemen. Dan zorgen wij ervoor dat het overgangsvoer klaar staat, de bunnybag vol leuks en lekkers, evt entingsboekje en een overvloed aan informatie. Fokkers krijgen een kleurschema mee, om rekening te kunnen houden met de kleuren achter het konijntje. Mijn konijnen verhuizen niet in kartonnen dozen of in de hand. Het is verplicht om een veilig en schoon vervoersmandje mee te nemen of bij mij aan te vragen, voordat je het konijntje ophaald. Mijn diertjes verhuizen niet voor pretnestjes. Er zijn geen uitzonderingen!!!

Alle konijntjes verhuizen gezond en op gewicht, dit wordt ook nagelopen met de nieuwe baasjes bij het ophalen. Mocht er voor gekozen worden om een dierentransport het konijntje te laten vervoeren. Dan zullen zij samen met mij de gezondheidcheck doorlopen en draag je de goedkeuring over aan hun. Bespreek dit ook met het gekozen dierentransport. Stal Cinta Saya is niet aansprakelijk voor schade aan mensen/dieren en/of materiaal en/of medische kosten die voortvloeien na het ophalen of tijdens een koppeling van een konijntje.

Wij zijn niet verantwoordelijk voor ziektes waar wij geen oorzaak van kunnen zijn na vertrek.

Denk aan gasbuik, stilvallen, verstopping, EC, snotneusje, overlijden door bijvoorbeeld rdh1/2 , myxomatose, onkunde, enz.....

Als je opzoek gaat naar een nieuw huisje, dan ben je verplicht dit eerst bij mij aan te geven. Mocht er plek zijn, dan kan het konijntje evt terug verhuizen naar mijn stalletje. Mocht dat niet het geval zijn, dan help ik graag mee een passende plek te zoeken. 

Bij het reserveren van een konijntje, stem je in met alle voorwaarden zoals hier beschreven.

  When you buy a bunny from us, you accept our terms and conditions, which are as follow:

  • We have a pre-emptive right, which means you have to tell us first if you want to sell your bunny from us.

  •  If we can not offer a home to the bunny, you can sell it mostly to pethome or breeder but only a reliable breeder which I then approve. 

  • When you buy a minilop from my stable, it is not allowed to sell my bunnies or my lines back to breeders or for pethome's back to Holland without to inform us.

  • These conditions apply to breeders and pethomes in the Netherlands and abroad.

  • The other conditions can be translated with google translate.