Wat leuk dat je interesse heb in een konijntje van mijn stalletje. Hier kan je informatie vinden, over het reserveren/adopteren van een minilop.

Tussen de 4 a 6 weken oud zal het geslacht bepaald worden. Het geslacht is onder voorbehoud totdat de baby's 6 weken oud zijn. Er wordt geen garantie gegeven over een bepaald gewicht van een konijntje, stand van de oren of dat een konijntje fokgeschikt zal zijn in de toekomst. 

Voor een reservering wordt er een aanbetaling gevraagd, dit om teleurstelling tussen beide partijen te voorkomen. Dit bedraagt de helft van de kosten voor een konijntje, dat over te maken is op een aangegeven rekening nr of per tikkie/PayPal. De aanbetaling dient binnen 24 uur betaald te worden binnen NL en binnen 3 dagen vanuit het buitenland.

De kosten voor een minilop liggen tussen de 75 en 150 euro exclusief een inenting voor een knuffelhuisje. Voor fokkers is de prijs van een konijntje op te vragen. Een nieuw geboren konijn mag hier mits volledig gezond het nest verlaten met 8 a 10 weken. Kom je het konijntje niet ophalen op de afgesproken tijd en/of datum dan behouden wij het recht de aanbetaling te behouden en het konijntje weer te koop aan te bieden (er zijn uitzonderingen natuurlijk). Mocht het voorkomen dat onverwachts de gezondheid niet goed zal zijn in mijn stal van het konijntje dan zal deze niet verhuizen, en zal de aanbetaling terug worden overgemaakt. Ook wanneer IK een reservering annuleer. Een konijntje ruilen is niet mogelijk, ook niet bij het ophalen van je nieuwe knuffel. De aanbetaling geldt alleen voor het afgesproken konijntje. 

De konijntjes kunnen ingeënt worden tegen RHD 1 + 2 en myxomatose voor 1 jaar werkzaam, met het nieuwe entstof Nobivac Myxo-RHD Plus. Dat zal dan gebeuren bij onze plaatselijke dierenarts (dierenziekenhuis Assen) die ook de konijntjes voorzien van een gezondheidscheck en entingsboekje. Deze kosten dien je vooraf te betalen en is €35,00 per konijntje, mits je wenst dat je eigen dierenarts het konijntje zal enten.

Soms zijn er oudere rammen en/of voedsters die een fijn huisje zoeken. Het bestaat dan tot de mogelijkheid om een ram hier door mijn dierenarts te laten castreren. Deze kosten zijn voor de nieuwe baasjes, en dienen vooruit betaald te worden. Let wel op, ook bij een castratie kunnen complicaties voorkomen. Verdere kosten bij complicaties zijn ook voor de nieuwe baasjes.

Het moment is daar!! Je komt je nieuwe knuffel halen, vergeet dan vooral niet zelf een vervoersmandje mee te nemen. Dan zorgen wij ervoor dat het overgangsvoer klaar staat, de bunnybag, evt entingsboekje, de koffie en een overvloed aan informatie. Fokkers krijgen een afstammingsbewijs mee, om rekening te kunnen houden met de kleuren. Mijn konijnen verhuizen niet in kartonnen dozen of in de hand.  Er zijn geen uitzonderingen!!!

Alle konijntjes verhuizen gezond en op gewicht, dit wordt ook nagelopen met de nieuwe baasjes bij het ophalen. Stal Cinta Saya is niet aansprakelijk voor schade aan mensen/dieren en/of materiaal en/of medische kosten die voortvloeien na het ophalen of tijdens een koppeling van een konijntje, stilvallen van een konijn na thuiskomst, overlijden of een medische ingreep bij de dierenarts.

Als je opzoek gaat naar een nieuw huisje voor een konijntje, dan ben je verplicht dit eerst bij mij aan te geven. Mocht er plek zijn, dan kan het konijntje evt terug verhuizen naar mijn stalletje. Mocht dat niet het geval zijn, dan help ik graag mee een passende plek te zoeken. 

Bij het reserveren van een konijntje, stem je in met alle voorwaarden.

  • When you buy a bunny from us, you accept our terms and conditions, which are as follow:
  • We have a pre-emptive right, which means you have to tell us first if you want to sell your bunny from us.
  •  If we can not offer a home to the bunny, you can sell it mostly to pethome or breeder but only a reliable breeder which I then approve. (not in Holland).
  • When you buy a minilop from my stable, it is not allowed to sell my bunnies or my lines back to breeders or for pethome back to Holland.
  • These conditions apply to breeders and pethomes in the Netherlands and abroad.
  • The other conditions can be translated with google translate.