Wat leuk dat u interesse heeft in een konijntje van mijn stalletje. Hier kan u informatie vinden, over het reserveren/aankopen van een minilop.

Tussen de 4 a 6 weken oud zal er worden gekeken of het rammen of voedsters zijn. Het geslacht is onder voorbehoud totdat de jongen 6 weken oud zijn. 

Voor een reservering wordt er een aanbetaling gevraagd, dit om teleurstelling tussen beide partijen te voorkomen. Dit bedraagt de helft van de kosten voor een konijntje, dat over te maken is op een aangegeven rekening nr of per tikkie/PayPal. De aanbetaling dient binnen 24 uur betaald te worden binnen NL en binnen 3 dagen vanuit het buitenland.

De kosten voor een minilop liggen tussen de 75 en 150 euro exclusief een inenting voor een knuffelhuisje. Voor fokkers is de prijs van een konijntje op te vragen. Een nieuw geboren konijn mag hier, mits volledig gezond het nest verlaten met 8 a 10 weken. Komt u het konijntje niet ophalen op de afgesproken tijd en/of datum dan behouden wij het recht de aanbetaling te behouden en het konijntje weer te koop aan te bieden (er zijn uitzonderingen natuurlijk). Mocht het voorkomen dat onverwachts de gezondheid niet goed zal zijn van een konijn dan zal deze niet verhuizen. En zal de aanbetaling terug worden overgemaakt naar u, ook wanneer IK een reservering annuleer. Een konijntje ruilen is niet mogelijk. 

De konijntjes kunnen ingeënt worden tegen RHD 1 + 2 en myxomatose voor 1 jaar werkzaam, met Nobivac Myxo-RHD Plus. Dat zal dan gebeuren bij onze plaatselijke dierenarts (dierenziekenhuis Assen) die ook de konijntjes voorzien van een bewijs inenting. Het konijntje zal dan ingeënt worden met het nieuwe entstof, die vanaf 7 weken oud geplaatst mag worden. Deze kosten dient u vooraf te betalen en is €35,00 per konijntje, mits u wenst dat uw dierenarts het konijntje zal enten.

Soms zijn er oudere rammen of voedsters die een fijn huisje zoeken. Het bestaat dan tot de mogelijkheid om de ram dan hier door mijn dierenarts te laten castreren. Deze kosten zijn voor de nieuwe baasjes, en dienen vooruit betaald te worden. Let wel op, ook bij een castratie kunnen complicaties voorkomen. Verdere kosten bij complicaties zijn ook voor de nieuwe baasjes. Mocht het konijn komen te overlijden tijdens of na de castratie, valt het ook onder het eigen risico van het nieuwe baasje. Er wordt geen garantie gegeven over een bepaald gewicht of stand van de oren. 

Het moment is daar!! U komt uw nieuwe knuffel halen, vergeet dan vooral niet zelf een vervoersmandje mee te nemen. Dan zorgen wij ervoor dat het overgangsvoer klaar staat, de bunnybag, evt entingsboekje, de koffie en een overvloed aan informatie. Fokkers krijgen een afstammingsbewijs mee, om rekening te kunnen houden met de lijnen en kleuren. Mijn konijnen verhuizen niet in kartonnen dozen of in de hand, er zijn geen uitzonderingen!!!

Alle konijntjes verhuizen gezond en op gewicht, dit wordt ook nagelopen met de nieuwe baasjes bij het ophalen. Stal Cinta Saya is niet aansprakelijk voor schade aan mensen en dieren en/of materiaal en/of medische kosten die voortvloeien na het ophalen of tijdens een koppeling van een konijntje, stilvallen van een konijn na thuiskomst, overleden of een medische ingreep bij de dierenarts.

Als u opzoek gaat naar een nieuw huisje voor een konijntje, dan  bent u verplicht dit eerst bij mij aan te geven. Mocht er plek zijn, dan kan het konijntje evt terug verhuizen naar mijn stalletje. Of ik help mee een passende plek te zoeken. 

Bij het reserveren van een konijntje, stemt u in met alle voorwaarden. 

When you buy a minilop from my stable, it is not allowed to sell my lines back to breeders in Holland.