Konijnen zijn gek op regelmaat. Daarom voer ik 2x per dag. Ze krijgen in de ochtend en in het begin van de avond hun eten. De hoeveelheid is rond de 20gr per volwassen kilo gewicht aan brok. Maar dat is meer een richtlijn. Ook krijgen ze natuurlijk onbeperkt hooi, wat stro, vers water, gedroogde kruiden en verse groente. Iedere dag voel ik goed over de rug van mijn dieren om te voelen wat hun conditie is. En aan de hand daarvan, voer ik bij of minder brok.

Om te drinken gebruiken wij flessen, bijvoorbeeld van het merk Olba. Deze kunnen met een klepje aan de bovenkant gevuld worden en hebben verschillende mogelijkheden om opgehangen te worden. En zijn bestendig voor in de vaatwasser. Handig! Geef je konijnen wel iedere dag vers water. En hang het flesje niet in de zon. 

Je hebt een  nieuw konijntje bij de fokker opgehaald. En je voert niet het zelfde merk brokjes als de fokker. Stap dan niet direct over op je eigen voer. Daar kan je nieuwe konijntje plakpoep van krijgen. Wat u van de fokker dient te krijgen is een zakje overgang voer. Hier geef ik altijd een zakje aan de nieuwe baasjes mee.

Maar hoe werkt dat dan? De 1e dag voert u alleen de brokken van de fokker. En de dagen erna mengt u iedere dag 10% van uw eigen voer mee in het voerbakje, 2e dag 10% en de 3e dag 20% enz, enz. Zo kan het konijn rustig wennen aan de nieuwe brokjes. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je goed blijft kijken dat je konijntje geen plakpoep krijgt.

Let goed op dat als je een konijn hebt aangekocht en deze het niet gewent is om gras te eten, je het konijn niet gelijk 24 uur op het gras kan laten lopen. Dit dient langzaam opgebouwd te worden net als alle nieuwe groente, snoepjes en fruit.

Onze konijnen krijgen als brok Havens Konijnenkorrel Kuni Excellent M5  daarnaast ook nog de Havers muesliGreen-Vet en Grunhopper vanuit Duitsland. Volop goede kwaliteit hooi, tarwe stro en vers water. Naast het standaard voer krijgen ze groente en gedroogde kruiden. Maar natuurlijk op zijn tijd ook een lekker snoepje.